Kinizsi Park logó

Főoldal | Köszöntő | Pályázat | Hírek | Verseny 2012 | Szállás | Information (EN) |

Pályázat leírása

4 év kihagyás után újra Duna-Alpesi Kupa nemzetközi kettesfogat verseny a megújult fábiánsebestyéni Kinizsi Parkban

A fábiánsebestyéni Kinizsi Park fejlesztése 2012-ben mérföldkőhöz érkezett: a lovas- és sportturisztikai fejlesztések tervezésére és megvalósítására létrejött Fábiáni Lovas Kft.. közel 50 millió forint uniós támogatás segítségével új turisztikai funkciókkal és szolgáltatásokkal bővítette a park kínálatát. Ennek köszönhetően a fogatversenyek mellett a rendezvényeken már új lovas szakágak (díjlovaglás, díjugratás és military) is bemutatkozhatnak.A lovas versenyek kedvelői előtt nem ismeretlen a helyszín, hiszen évente több ezren látogattak ki eddig is az itt megrendezésre kerülő izgalmas fogathajtó versenyekre.
A megújult park főpróbája a 2012. augusztus 22-26 között megrendezésre kerülő Duna-Alpesi Kupa nemzetközi kettesfogat verseny lesz. A Duna és az Alpok által érintett országok 1979-ben, 33 évvel ezelőtt alapították a Duna-Alpesi Kupát kettesfogatok részére. A Duna-Alpesi Kupa ma már nemcsak az alapító nemzetek csapatainak nyújt lehetőséget a versenyzésre, hiszen nyitott versenyként kerül kiírásra. A Duna-Alpesi Kupa történetében mindössze két alkalommal maradt el a verseny, legutóbb 2010-ben Szlovákia a kedvezőtlen időjárási körülményekre hivatkozva mondta le. A kettesfogatok számára így külön is jelentős a fábiánsebestyéni lehetőség, hiszen már 4 éve nem tudták megmérettetni magukat ezen a rangos versenyen.
A versenyek mellett gasztronómiai bemutatók, koncertek, kézműves vásár és sok más színes program várja az ide látogatókat. A Kinizsi Parkban a rendezvényektől függetlenül is lehetőség van lovaglásra, lovas oktatás igénybe vételére, tereplovaglásra és sétakocsizásra is. A park fejlesztése a Új Széchenyi Terv Dél-alföldi Operatív Program keretén belül, a DAOP-2.1.1/K-11-Turisztikai szolgáltatások fejlesztése pályázat 47.138.688,-Ft támogatásával valósult meg.
www.fogatverseny.hu

Az Új széchenyi terv logója
Az Európai Fejlesztési Alap által támogatott projekt logója